Belföld

Jégeső is várható pénteken

Pénteken többfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként jégesőre is számítani lehet. A hőmérséklet legmagasabb értéke általában 22 és 27 fok között alakul.

Pénteken néhány hevesebb zivatar is kialakulhat, amelyet átmenetileg kis területen viharos széllökés (60-90 km/h), és jégeső is kísérhet.

Az ismétlődő hevesebb záporok, zivatarok következtében helyenként rövid idő alatt újabb jelentős mennyiségű, akár 50-80 mm csapadék lehullhat, legnagyobb eséllyel a hegyvidéki területek keleti, északkeleti lejtőin – tájékoztat az OMSZ. A felázott talaj és a nagy mennyiségű csapadék következtében a kisebb patakokon gyors árhullám is levonulhat.

Az esti óráktól helyenként újra sűrű ködfoltokra kell számítani. A főváros levegőminőségében lényeges változás nem várható, a szennyezőanyagok koncentrációja számottevően nem emelkedik.

Gyakran lesz erősen felhős az ég, de rövid napos időszakok is lehetnek. Többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. Az általában mérsékelt északi, északkeleti szelet a nyugati megyékben gyakran erős, zivatarok környezetében viharos széllökések kísérik. A hőmérséklet legmagasabb értéke általában 22 és 27 fok között alakul, de a tartósan esős helyeken ennél hűvösebb idő lehet. Késő estére 16, 21 fok közé hűl le a levegő.

Bővebb időjárási előrejelzésekről itt olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik