Belföld

Fidesz: a kormány ne titokban tárgyaljon adóemelésről

A Fidesz határozottan felszólítja a kormányt, hogy az ország életét befolyásoló döntéseket, az adóemelési terveket ne titkokban készítse elő, és sürgősen tegyen le adóemelési terveiről - mondta a párt szóvivője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter szerint a magyar emberek és a magyar gazdaság jelenlegi állapotában az adóemelés a legrosszabb, ami történhet. Hozzátette: a Fidesz azt várja, hogy a kormány letesz adóemelési terveiről.

A világgazdasági folyamatok mindenki számára világosak, és az is egyértelmű, hogy újabb és újabb áremelkedések lesznek – vélekedett a Fidesz szóvivője, aki szerint a nemzeti kormányok a világon mindenütt olyan megoldásokat keresnek, amelyekkel tompítani tudják a kedvezőtlen hatásokat. Megjegyezte: egyetlen kivétel van, a magyarországi kisebbségi kormány, amely szembe megy a világtrenddel, más kormányokkal, amelyek az adócsökkentés különféle lehetőségeit vizsgálják, és ehelyett adót akar emelni.

A szóvivő leszögezte: a kormánynak ki kell állnia a nyilvánosság elé, és elmondania valós szándékát. Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy a Fidesz-KDNP azért nyújtotta be adócsökkentő javaslatát az Országgyűlésnek, mert az alapvető élelmiszerek, a távhő és a benzin jövedéki adójának enyhítése árcsökkentést vonna maga után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik