Belföld

Több patak megáradt a Dunántúlon

Az elmúlt napok jelentős esőzéseinek hatására a Répce-patak és a Gyöngyös-patak vízgyűjtő területén a csütörtökre virradó éjszaka folyamán jelentősebb árhullámok alakultak ki.

A Répcén az árhullám az éjszaka folyamán Répcevisnél tetőzött 326 centiméterrel, az árhullám hatására az Acsád és Bük, valamint a Bő és Gór között vezető összekötő utak víz alá kerültek, ezért azokat lezárták.

Az esti órákban a Nagygeresd és Vasegerszeg közötti útszakasz lezárására is sor kerülhet. A Répce völgyében Bük és Répceszemere között mezőgazdasági művelésű ártéri területeket öntött el a víz, az érintett települések polgármestereit értesítették.

Kőszegnél a Gyöngyös 367 centiméterrel tetőzött az éjszaka, az apadás már megkezdődött. A Gyöngyösön levonuló árvíz hatására Szombathelyen a Perint-patakon is kisebb árhullám alakult ki.

A Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vízkárelhárítási ügyeletet tart. Mérőcsoportjaik folyamatosan dolgoznak, gátőreik pedig állandó, fokozott figyelőszolgálatot tartanak. Árvízvédelmi készültség elrendelésére egyelőre nincs szükség, a meteorológiai előrejelzések alapján további vízszintemelkedés nem várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik