Belföld

Ponthatárváró buli a Millenárison

Az idén is megrendezik a PONT Ott Partit, ahol a felsőoktatásba jelentkezők együtt oldhatják a ponthatárvárás feszültségét. Július 24-én, a vonalhúzás napján a Millenáris Parkban koncertek, fórumbeszélgetés és nyereményjáték várja a reménybeli egyetemistákat.

A rendezvényen bemutatkoznak a felsőoktatási intézmények és néhány cég is, illetve a szervező Országos Felsőoktatási Információs Központ ekkor közli az idei ponthatárokat. A rendezvény a szervezők szerint a kikapcsolódáson túl kiváló alkalom arra, hogy a leendő hallgatók megismerkedjenek majdani iskolatársaikkal, csoporttársaikkal, vagy a hasonló érdeklődésű fiatalokkal.

Egy fórumbeszélgetésre ülnek össze az Educatio Kht., az Oktatási és Kulturális Minisztérium, az Oktatási Hivatal, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a Magyar Rektori Konferencia és a Diákhitel Központ képviselői. Itt olyan, felvételizőket érintő kérdésekről lesz szó, mint például a ponthatárok alakulása, az ösztöndíj-lehetőségek és a hallgatói juttatások, a diplomák piacképessége. A rendezvényen Hiller István oktatási miniszter és Manherz Károly, az OKM felsőoktatási szakállamtitkára is köszönti a felvételizőket.

A PONT Ott Parti jó hangulatért, a feszültség levezetésért olyan együttesek és zenészek felelnek majd, mint a Brains, a Zanzibár, a Major Zenekar és DJ AMB. A buli ingyenes, és a helyszínen számos stand is lesz, ahol felsőoktatási intézmények és egyéb cégek mutatkoznak be. Készülvén a legrosszabbra is, először itt lesz mód arra, hogy a felvételizők megismerjenek néhány pótfelvételi lehetőséget is.

Eső esetén is megnyitja kapuit a PONT Ott Parti 16.30-kor: a koncertek és a Felvi Fórum eső esetén a Teátrum Nagyszínpadán lesz, a Felvi Terasz pedig felköltözik a Fogadó galériájára. Amint meglesznek a ponthatárok, a park területén elhelyezett kivetítőkön folyamatosan mutatják őket, emellett számítógépek is az érdeklődők rendelkezésére állnak, ha a felvi.hu-n szeretnék a pontjaikat böngészni.

PONT OTT PARTi

Helyszín: Millenáris Park, Budapest, II. kerület, Fény u. 20-22.
Web: www.jovohaza.hu
Időpont: 2008. július 24. 16.30 órától kifulladásig

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik