Belföld

Fokozott rendőrségi készültség a turul miatt

Fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros területén csütörtök délutánra Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány. A rendőrség igyekszik megelőzni, megakadályozni a közbiztonságot veszélyeztető cselekményeket, eseményeket.

A rendőrség tájékoztatása szerint csütörtökön déltől éjfélig tart a fokozott ellenőrzés Budapesten. Az ellenőrzés keretében a rendőrség személyeket igazoltathat, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatja, illetve azoknak a rendezvények, események helyszínére történő bevitelét megtilthatja.

A fokozott ellenőrzés bevezetésével lehetőség nyílik arra, hogy rendőrség intézkedhessen azokkal szemben, akik feltehetően bűncselekményt vagy szabálysértést akarnak elkövetni. A BRFK mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés a békésen demonstrálókat és az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása – áll a közleményben.

A XII. kerületi – lebontásra ítélt – turulszoborhoz csütörtök estére a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelentett be rendezvényt a rendőrségen. A rendőrség közlése szerint a bejelentést tudomásul vették, és felkészültek a rendezvény biztosítására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik