Belföld

Ezerötszáz diák izgult a Millenárison

Csaknem 1500 diák várja izgatottan a Millenárison csütörtök este a PONT Ott Partin (POP), hogy kiderüljön, felvették-e a kiválasztott főiskolára vagy egyetemre, folyamatosan érkeznek a fiatalok - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A POP célja, hogy a felvételizők felszabadultabb körülmények között várják a ponthatárok kihirdetését – mondta Nagy Gabriella, az eseményt szervező Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. munkatársa.

A ponthirdető bulit először tavaly tartották, akkor 3-4 ezer diák jött el a rendezvényre. Az ingyenes rendezvényen könnyűzenei koncertek és diszkó várta az érdeklődőket. Az önmagukra és sorsukra kíváncsi diákoknak grafológus és kártyajós is ajánlja a szolgáltatásait.

A szórakozás mellett fórumot is tartottak, amelyen oktatási szakemberek beszélgettek a ponthatárok alakulásáról, ösztöndíj-lehetőségekről, a hallgatói juttatásokról és a diplomák piacképességéről.

Amint közzéteszik a hivatalos ponthatárokat, azokat a rendezvény helyszínein elhelyezett három kivetítőn folyamatosan mutatják. A kivetítőkön kívül húsz számítógép is a fiatalok rendelkezésére áll, hogy az Országos Felsőoktatási Informnációs Központ honlapján böngészhessék a pontokat.

A rendezvény 8,5 millió forintba kerül, a költségek 70 százalékát a támogatók – az Oktatási és Kulturális Minisztérium, az Oktatási Hivatal, a Diákhitel Központ és egy bank – fedezik, a fennmaradó összeget a Felvi Expo finanszírozza.

A szervezők a POP-ból hagyományt szeretnének teremteni, mert szerintük a rendezvény jó alkalom arra, hogy a felvételizők megismerkedjenek leendő iskola- és csoporttársaikkal vagy az azonos szakra jelentkező fiatalokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik