Belföld

Kevesebb a turista a Balatonnál

Az elmúlt napok esős, viharos időjárása miatt jelentősen csökkent a turisták száma a Balatonon és a Velencei-tónál - írta a Napi Gazdaság.

A kereskedelmi és iparkamarák legfrissebb adatai szerint a csapadékos időjárás 25-30 százalékos forgalomkiesést okozott a Balatonnál működő szállásadóknak és vendéglátóknak. Még ennél is nagyobb, csaknem negyven százalékos csökkenés tapasztalható a Velencei-tó partján – írta a gazdasági napilap.

A forgalomcsökkenés kevésbé érezteti hatását a nívósabb, wellness-szolgáltatásokat is kínáló szállodákban. Ezek a hotelek még most is 65-70 százalékos kihasználtsággal működnek a nagyobb balatoni városokban – tette hozzá a napilap.

Az időjárás viszont kedvez a Balatoni Hajózási Zrt. forgalmának, a rossz idő miatt ugyanis sokan inkább kirándulnak. A személyhajókon, különösen a kompokon 15-20, a hétvégén pedig csaknem 30 százalékos volt a forgalomnövekedés. A napokban sokan mentek múzeumba is a Balaton környékén: több badacsonyi, balatonfüredi, valamint keszthelyi múzeum előtt sorok kígyóztak a hétvégén – számolt be a Napi Gazdaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik