Belföld

Gyilkossággal vádolják Dominik anyját

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vádemelést javasol a rendőrség az ellen a monorierdei asszony ellen, akinek kétéves fiát a család harci kutyája ölte meg, a nő azonban azt állította, fia a Margitszigetről tűnt el - közölte a BRFK.

Az asszony elmondása szerint gyermeke, Dominik tavaly augusztus 3-án a Margitsziget Árpád híd alatti területéről tűnt el. A rendőrök a Margitszigeten és a Dunában is keresték a kisfiút, eredménytelenül. Az anya tavaly októberben beismerte, hogy a család kutyái marcangolták szét a gyermeket. A holttestet talicskával vitték egy mezőgazdasági területre, ahol elásták.

A BRFK szerdai közleménye szerint az asszony megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tavaly augusztus 2-án a kora esti órákban “mintegy negyed órán keresztül nem kísérelte figyelemmel két éves gyermeke tevékenységét”. Ezalatt a kiskorú gyerek a nyitva hagyott kapun keresztül a hátsó udvarba ment, ahol a család egyik kutyája megtámadta, a gyermek pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.

A nőt gondatlanságból elkövetett emberöléssel, a férfit pedig bűnpártolással gyanúsította meg a rendőrség. A nyomozó hatóság szerint emellett mindkettőjükkel szemben megalapozott a gyanú, hogy megszegték a veszélyes eb tartásával kapcsolatos kötelezettségeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik