Belföld

A bíróságtól kéri az MSZP a debreceni vagyonkezelő szerződéseit

Bírósághoz fordult az MSZP annak érdekében, hogy kötelezze a helyi vagyonkezelőt a szocialisták által vitatott szerződések kiadására. – jelentette be Varga Zoltán a szocialisták debreceni alelnöke kdden.

Zsiros Zsolt, az MSZP debreceni elnöke és a párt önkormányzati frakciójának vezetője a városháza előtt tartott tájékoztatón azt mondta, hogy a vagyonkezelő holding működésével, a Lycium Hotel, illetve az Airport-Debrecen Kft. szerződéseivel kapcsolatos korábbi kérdéseik látható zavart okoztak a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezetőinek körében.

“Azt az aggodalmunkat, hogy a fenti szerződések több százmillió forint veszteséget okozhatnak a városnak ugyan kategorikusan cáfolta a DV Zrt. stratégiai igazgatója, azonban ígéretével ellentétben mégis elzárkózott attól, hogy a vitatott szerződésekbe betekintést nyerhessünk” – fűzte hozzá.

Varga Zoltán szerint nem lehet kétséges, hogy “a Fidesz debreceni demokráciája nem más, mint a mutyi-demokráciája. Egyfajta (…) korlátozott demokrácia, hisz annak korlátait egy szűk hatalmi elit szabja meg”.

Mint mondta, mindez elfogadhatatlan az MSZP debreceni szervezete számára, ezért bírói úton kívánnak érvényt szerezni a debreceni polgárok jogainak a vagyonkezelő zrt-vel szemben. Varga Zoltán bejelentette: az általa jegyzett keresetlevelet július 18-án az illetékes bíróságnak benyújtotta. A keresetlevélben arra kéri a bíróságot, hogy a holdingot a vitatott szerződések kiadására kötelezze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik