Belföld

Le akarják „lövetni” Karsai Józsefet?

Életveszélyesen megfenyegették Karsai Józsefet vasárnap Medgyesbodzáson, amikor az alacsony felvásárlási árak miatt demonstráló dél-békési gazdák éppen blokád alá helyezték az egyik kereskedő telephelyét. A telep vezetője szerint félreértés történt, és Karsai célja a rágalmazás.

Az alacsony felvásárlási árak miatt demonstráló dél-békési gazdák vasárnap délelőtt elzárták a medgyesbodzási telep mindkét bejáratát. A telep vezetője ekkor – több szemtanú füle hallatára – azzal fenyegette meg a politikust, hogy „lelöveti”, ha már nem lesz országgyűlési képviselő – monda el Karsai József szocialista politikus.

Karsai szerint több formaruhás biztonság ember is megjelent a bejáratokat lezáró traktorok mellett, akik fenyegetően léptek fel a gazdákkal szemben. A medgyesbodzási telep elé vasárnap azért vonultak fel a gazdák, mert a felvásárló 18-20 forintot hajlandó fizetni a dinnye kilogrammjáért, szemben az általuk követelt 30 forinttal.

Simonka György, a medgyesbodzási telep vezetője, aki egyben Pusztaottlaka fideszes polgármestere is, a Kossuth Rádió Krónika műsorában azt mondta: Karsai József ismét rágalmaz, és ismét csak „hazudozik össze-vissza”. Simonka szerint Karsai azt érthette fenyegetésnek, amikor azt mondta neki: „nem fogom hagyni, hogy mérgezett nyilakkal lövöldözzön rám irigységében, és politikai karrierjének egyengetése céljából. Ha kell, mi is vissza tudnunk lőni ugyanilyen módon”.

A vita hevében „nagyon sok durva szó elhangzott”, de főleg Karsai József szájából – fogalmazott Simonka György, aki szerint Karsai kijelentésével csak rágalmazni akart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik