Belföld

Megtisztították a buszsávokat

Sikeres a rendőrség és a BKV buszsávok ellenőrzésére irányuló együttműködése; a hatóság egy hónap alatt több százezer forintos helyszíni bírságot szabott ki a tömegközlekedési járművek haladását akadályozókkal szemben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az utóbbi egy hónapban fokozott ellenőrzést végzett a buszsávok illetéktelen használatával kapcsolatban. A kamerás figyelésnek, a belvárosban közlekedő autóbuszok vonalán végzett folyamatos kontrollnak köszönhetően a tömegközlekedési járművek akadályoztatása egyre inkább megszűnőben, a rendőrség rendkívül gyorsan tud beavatkozni, a szabálysértőket a forgalomból kivonja – írta a közleményében a BKV.

A Rákóczi út és a Szövetség utca kereszteződését figyelő kamerák az elmúlt egy hónapban 87 felvételt készítettek jogtalan buszsáv-használatról, 23 esetben pedig a KRESZ kisebb fokú megsértése miatt indult szabálysértési eljárás.

Nézze meg az FN Tudósító (szumo) beszámolóját a teli buszsávokról!

Nézze meg az FN Tudósító (szumo) beszámolóját a teli buszsávokról!

A legtöbb szabálytalankodót az Árpád fejedelem út és az Üstökös utca kereszteződésében fülelték le a rendőrség munkatársai: összesen 135 felvétel készült és 69 szabálysértési eljárás indult a tömegközlekedést akadályozó autóvezetők ellen.

Folyamatos és fokozott ellenőrzés zajlik a Kerepesi úton, a Jagelló utcában, az Alkotás úton, valamint a Szentendrei úton is az autóbuszsávoknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik