Belföld

Törvénytelen a Rio és a Zöld Pardon?

A Rio és a Zöld Pardon nagyobb közterületet foglal el, mint amekkorára joga volna – véli az újbudai Fidesz. Kupper András, a Fidesz párt kerületi frakciójának vezetője és Sölch Gellért helyi önkormányzati képviselő a XI. kerület jegyzőjéhez fordult.

Az önkormányzat milliárdos bevételektől esett el amiatt, hogy az említett szórakozóhelyek nem a vendéglátóteraszok besorolásának megfelelő négyzetméterárat fizettek, hanem annak csak ötödét – írják a jegyzőnek küldött levélben. A Rio és a Zöld Pardon a valóságban a közterület-használati szerződésében meghatározott 1500 négyzetméternek legalább négyszeresét használja.

Nézze meg az FN Tudósító (gabris87) beszámolóját az újbudai zöldkocsmák körüli botrányról!

Nézze meg az FN Tudósító (gabris87) beszámolóját az újbudai zöldkocsmák körüli botrányról!

A fideszes politikusok azt várják a kerület jegyzőjétől, hogy állítsa helyre a törvényes állapotot, rendelje el a birtokvédelmet, és a szórakozóhelyek üzemeltetőitől „kényszerítse ki” az elmaradt bevételeket. Molnár Gyula szocialista polgármester visszautasította a Fidesz-frakció azon javaslatát, hogy állítsanak fel vizsgálóbizottságot az ügy kivizsgálására, ezért fordultak végül a jegyzőhöz – áll a levélben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik