Belföld

Bevégeztetett: lebontják a KÖKI-t

Lebontják a KÖKI gyalogos-felüljáróját, a boltosoknak egy napon belül ki kell költözniük. Ugyanakkor az új szórakoztató- és bevásárlóközpont építését a hatóság egyelőre felfüggesztette.

Életveszélyessé vált, ezért lebontják Budapesten a kőbánya-kispesti gyalogos-felüljárót – mondta Nagy Endre, a kispesti önkormányzat kommunikációs vezetője.

A szerdán kezdődő bontási munkálatokra a szakértői vélemény szerint azért van szükség, mert a múlt héten egy darus kocsi megrongálta a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi út felett átívelő gyalogos-felüljáró szerkezetét. A BKV Zrt. a munkálatokat a tervek szerint 72 óra alatt befejezi.

Két boltban nem vették át

A munkálatok a közlemény szerint négy működő üzletet érintenek a sérült felüljárórész közvetlen környezetében. A bérlőknek a határozat kézhezvételét követő 24 órán belül ki kell üríteniük az üzleteket és a raktárakat, hogy a munkát a kivitelező zavartalanul elvégezhesse. A fellebbezés ilyen esetben nem késleltetheti a munka megkezdését.

Megjegyezte, hogy két érintett üzlet – egy élelmiszerbolt és egy húsbolt – vezetői nem vették át a határozatot, postai kézbesítést kértek, ám életveszély-elhárítás esetén a szóbeli közlés is elegendő a törvény szerint.

Az új még nem épülhet

A Fővárosi Bíróság ítélete alapján a XVIII. kerületi polgármesteri hivatal építéshatósága június 27-ei határozatában leállíttatta a 3-as metró végállomásánál épülő szórakoztató- és bevásárlóközpont építését, a döntés bizonyos munkák elvégzését engedélyezi. Szakértői vélemény szerint az állag- és vagyonmegóvás, illetve a károk megelőzése érdekében egyes munkálatokat el lehet, sőt el kell végezni.

Az építtető az építkezés folytatásáért fellebbezett a bírósági döntés ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik