Belföld

Narancsriadó a Dunántúlon

Narancssárga, vagyis a második legmagasabb fokozatú riasztást adott ki a Dunántúlra az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután. A vihar miatt a Győr-Moson-Sopron megyei Kimle és Lébény között nem közlekednek a vonatok.

Polyánszky Zoltán meteorológus elmondta, a dél-nyugati határszélen óránkénti 95 kilométeres, a Dunántúlon pedig több helyen óránkénti 70-90 kilométeres erősségű szelet is mértek a délutáni órákban. Hozzátette: a vihar jelenleg Veszprém megye felett van, ahonnan várhatóan Fejér és Pest megye irányába halad tovább. A meteorológus arra számít, hogy mire Pest megyébe ér, veszít az erejéből.

Nézze meg az FN Tudósító (bibi2005) beszámolóját a pápai viharról!

Nézze meg az FN Tudósító (bibi2005) beszámolóját a pápai viharról!

Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke közölte: a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon Kimle éa Lébény állomás között nem közlekednek a vonatok, mert a vihar fákat döntött a vasúti sínre. A felső vezetékek is megrongálódtak, a helyreállítás huzamosabb időt vesz igénybe.

Egyelőre a belföldi és a Bécsbe közlekedő nemzetközi vonatok is vesztegelnek, a térségben jelentős késésekre kell számítani. Az európai időjárási vészjelző rendszer három fokozatot különböztet meg. A sárga a potenciálisan veszélyes jelenségeket, a narancssárga és a piros szín már a veszélyt jelzi. A piros fokozatú riasztásnál az adott régió nagy részét érintő heves zivatar várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik