Belföld

Áfacsökkentés helyett támogatást ígér az MSZP

A szocialisták nem tervezik az áfa csökkentését a távhőnél, helyette alanyi jogon járó környezetvédelmi támogatást vezetnének be.

Az MSZP a kormány támogatásával már kidolgozta azt a javaslatot, amely valódi megoldást jelent a távfűtéses lakásokban élők számára – tudatta közleményben Kékesi Tibor, az MSZP képviselője, reagálva László Tamás fideszes képviselő kritikájára, amely szerint a kisebbségi kormány éppen az ellenkezőjét teszi, amit kellene.

Olyan, alanyi jogon járó környezetvédelmi támogatásról van szó, amely a szabályozhatóság, a mérhetőség megteremtésével, a hőszigeteléssel a felére csökkenthetővé teszi még ennek a környezetbarát energiának, a távhőnek a felhasználását is – derül ki a szocialista poltikus közleményéből.

A szocialisták tervezete egyrészt támogatja a korszerűsítést, másrészt annak elvégzéséig átmeneti hozzájárulást ad a számlák kifizetéséhez. Folyamatosan működik a rászorulók (jelenleg a háztartások fele) energiakiadásait csökkentő támogatási rendszer is – olvasható Kékesi közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik