Belföld

Mikola: titkos terveket szőnek a szocialisták

Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke szerint a szocialisták a társadalombiztosítás átalakítása kapcsán mintha titkos terveket szövögetnének – írta a Magyar Hírlap.

A kisebbségben kormányzó szocialisták mintha titkos terveket szövögetnének, ezt teszik a pénztártörvény visszavonása óta. Érdekes figyelni Kökény Mihály szakbizottsági elnök megnyilvánulásait – közölte Mikola István. Most az látszik – fejtegette a lapnak -, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár megyei kirendeltségeinek rendszerét akarják erősíteni, helyreállítani.

Elmondása szerint állítólag Székely Tamás is szeretne vele beszélgetni, ám ez eddig nem sikerült. Nem bízom az egészségügyi miniszterben – jelentette ki Mikola a lapnak adott interjúban.

Arra a kérdésre, hogy milyen megoldásokat tudna adni a Fidesz az egészségügyi problémákra, Mikola azt nyilatkozta, hogy folytatniuk kell a rendszer társadalmilag is elfogadott átalakítását, aminek a polgári kormányzás idején már voltak eredményei. A népegészségügyi mutatókra kell alapozni az ellátást, a finanszírozást, másként nem működik hatékonyan a rendszer – jegyezte meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik