Belföld

Sorompókkal zárnák le a Városligetet

Sorompós beléptető rendszer kialakítását kezdeményezi a XIV. kerületi önkormányzat a fővárosnál, hogy így akadályozzák meg a Városligetet parkolónak használó turistabuszok behajtását.

Weinek Leonárd, Zugló polgármestere sajtótájékoztatón közölte, hogy három sorompót állíttatna fel a zuglói önkormányzat a Városligetben: egyet a Dvorák sétányon, egyet az Olof Palme sétányon, egyet pedig a Zichy Mihály úton.

A sorompók felállítására azért lenne szükség, mert a számtalan parkoló turistabusz kipufogógázát kénytelenek belélegezni az ide látogató pihenni vágyók, biciklisták, kisgyerekesek – mondta a polgármester, hozzátéve: a menetrend szerint járó trolibuszok és az engedéllyel rendelkezők továbbra is behajthatnának.

Az önkormányzat együttműködik a kerületi rendőrkapitánysággal és a fővárosi közterület-felügyelettel is. Ennek keretében a rendőrség csütörtöktől folyamatosan ellenőrzi Zugló, különösen a Városliget frekventált helyeit – mondta Krammer György, a XIV. kerületi rendőrkapitányság vezetője.

Az akció célja, hogy megelőzzék a szabálysértéseket – például az engedély nélküli árusítást, a közterületi prostitúciót és az „erőszakos” koldulást -, továbbá betartassák a közlekedési és parkolási szabályokat. Az ellenőrzések során a rendőrök a kerületnek azokat a nagyobb kereszteződéseit is figyelni fogják, ahol az utóbbi időben elszaporodott a balesetveszélyes szórólaposztás, szélvédőmosás és koldulás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik