Belföld

Távozik az NKTH elnöke

Közös megegyezéssel távozik tisztségéből 2008. június 30-i hatállyal Pártos Ferenc, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) elnöke - közölte a kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter titkársága.

A távozásról Molnár Károly kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszterrel állapodott meg az NKTH volt vezetője. Az NKTH elnöki posztját megbízottként, 2008. július elsejétől az új elnök kinevezéséig Vass Ilona elnökhelyettes tölti be.

Pártos Ferenc 2007. augusztus 1-jétől töltötte be a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal elnöki tisztét, megbízatását Kóka János akkori gazdasági és közlekedési minisztertől kapta. Ezt megelőzően 2001-2006. között a CEU Business School dékánja és ügyvezető igazgatója volt. Kutatóként a Tömegkommunikációs Kutatóközpontban kezdte pályáját, majd dolgozott Berkeleyben a California Egyetemen, a New York-i Columbia Egyetemen, és számos amerikai nagyvállalat kutatóközpontjában.

Szakterülete a matematikai-statisztikai modellek kidolgozása a fogyasztói és média piacokra. Alapítója és első vezetője volt az RTL Klub, majd a Viasat3 televíziós csatornának, illetve vezérigazgató-helyettese a Pantel Távközlési Rt.-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik