Belföld

KDNP-csomag a BKV részére

A BKV számára készített „Zöld Csomagot” a KDNP. A környezetszennyezés, azon belül a légszennyezés mérsékléséről szóló javaslatcsomagot Rétvári Bence, a KDNP országgyűlési képviselője mutatta be szerdán a közlekedési társaság Akácfa utcai épülete előtt az újságíróknak.

A képviselő szerint a közlekedés okozta levegőszennyes sokkal aggasztóbb, mint az ipari légszennyezés, ezért szükséges fejleszteni a tömegközlekedést, ami ösztönzőleg hat majd az emberek közösségiközlekedés-használatára. A „zöld javaslatcsomag”, a BKV számára ad ötleteket.

A KDNP szerint szelektív hulladékgyűjtők kihelyezése a metróállomásokon, hidrogénhajtású buszok, valamint a külvárosi buszgarázsok áthelyezése orvosolhatja a problémát. Javasolják azt is, hogy a járművek ajtói külön is nyithatóak legyenek, használjanak energiatakarékos fényforrásokat, és a tenderek lebonyolításakor vegyék figyelembe, hogy a beszállító mennyire környezettudatos.

Budapesten három évvel hamarabb halnak meg az emberek az európai átlaghoz képest, éppen a levegő szennyezettsége miatt, s minden huszonötödik haláleset ezzel hozható kapcsolatba. A levélbe foglalt javaslatcsomagot szerdán küldik el a BKV-nak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik