Belföld

Fegyverek voltak a felborult autóban Budapesten

Az autó a budapesti Rákóczi úton borult fel, szemtanúk szerint utasai - még a rendőrök kiérkezése előtt - leszerelték a rendszámtáblát és fegyvereket pakoltak át egy másik gépkocsiba.

A Subaru személygépkocsi kidöntötte a járdát övező korlátot az Uránia mozi és a Vas utca közötti szakaszon. A távirati iroda értesülései szerint az autó egy száz méteres fékezést követően szaladt fel a járdára, ahol egy parkoló motorkerékpárnak ütközött, majd felborult. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese megerősítette a baleset tényét, valamint azt, hogy három ember könnyebben megsérült. Egyéb részletet nem közöltek. A rendőrök lezárták a külső forgalmi sávokat, csak a belső sávon haladhat a forgalom.

Egy szemtanú az Index hírportálnak azt mondta, hogy a baleset után a felborult gépkocsi csomagtartójából fegyvereket pakoltak át egy hirtelen odaparkoló másik autóba, ami el is hajtott, a balesetet szenvedett autó rendszámát pedig a rendőrök kiérkezése előtt leszerelték.

Ön elé borult a Subaru? Van egy fotója? Töltse fel az FN Tudósítóra!

Miután az utasok kiszálltak az autóból, trágárul zavarták el a kocsi közeléből az embereket. A kiérkező tűzoltókkal még egyszer átnéztették a totálkárosra tört autót, hogy nem maradtak-e fegyverek benne – írja az Index.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNYI) késő esti közleménye szerint munkatársaik szolgálat teljesítése közben szenvedtek balesetet, a gépkocsiban utazó három rendőr könnyebben megsérült, őket megfigyelésre a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A kiérkező kollégáik vették át a sérültek fegyvereit, valamint, szól a közlemény, a járókelők között kerestek szemtanúkat. A baleset körülményeinek tisztázását a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának munkatársai megkezdték – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik