Belföld

Kordonokkal készülnek a Magyar Gárda-perre

Szigorú biztonsági intézkedések mellett érkeznek az újságírók, az al- és felperesek, valamint az érdeklődők a Magyar Gárda feloszlatásáért indított polgári per harmadik tárgyalási napjára hétfőn a Fővárosi Bíróság Markó utcai épületéhez, amelyet a rendőrség fémkordonokkal zárt le.

A Markó utcát a Bihari János és Nagy Ignác utca közötti szakaszon már reggel 6 órakor lezárta a rendőrség; az intézkedést a tárgyalás végéig fenntartják. A bíróság épületébe, illetve az elzárt területre csak azok az újságírók és érdeklődők léphetnek be, akik korábban regisztráltak a Magyar Gárda-perre, illetve idézésük van más tárgyalásra. A Markó utcát lezáró kordonok mögött néhány érdeklődő álldogál.

Kordonnal zárták le a MArkó utcát (Fotó: MTI)

Kordonnal zárták le a Markó utcát (Fotó: MTI)

Mintegy 60, fekete egyenruhát viselő gárdista a Fővárosi Bíróság épületével szemben, a Xantus János középiskola előtt áll, ők szintén a kordonokon kívül várakozhatnak. A gárdisták a középiskola előtti járdán sorfalat alkotnak, és nem engedik, hogy a járókelők áthaladjanak. A rendőrök egyelőre nem avatkoznak közbe.

A Fővárosi Bíróság épülete közelében megerősítették a rendőri jelenlétet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik