Belföld

Indulnak a nyári munkák Budapest útjain

A tervezettnél egy héttel később, várhatóan csak a jövő héten kezdődnek az idei útfelújítások Budapesten. Júliusban 38 fővárosi útszakaszon lehet lezárás.

A tájékoztatás szerint az állami támogatást biztosító Pro Régió Kht. úgynevezett befogadó nyilatkozatának kiállítása után indulhatnak a munkálatok. Ezt a nyilatkozatot várhatóan június utolsó napján már nem adja ki a kht.

A fővárosi önkormányzat idén 58 út felújítását tervezi 35,5 kilométeren. A 3,9 milliárd forintos költségből 2,3 milliárdot finanszíroz az önkormányzat. Az első 38 útszakasz felújítása a korábbi tervek szerint július 1-jével indult volna. Ebből 37 utat a Colas Eger Zrt., egyet pedig az Euroaszfalt Kft. újíthat fel. A második ütemben felújítandó 20 út kivitelezőjét várhatóan szeptemberben választják ki.

Nézze meg az FN Tudósító (gabris87) összeállítását a fővárosi útlezárásokról

Nézze meg az FN Tudósító (gabris87) összeállítását a fővárosi útlezárásokról

A fővárosi önkormányzat 2005-ben indult útfelújítási programjának keretében az első három évben a valamivel több mint 1.000 kilométeres önkormányzati tulajdonú útnak a 40 százaléka korszerűsödött. Az önkormányzat a következő három évben 300 kilométernyi útfelújítást tervez.

Az idei útfelújítás első helyszíne várhatóan Zuglóban az Öv utca lesz, de júliusban egyebek közt megkezdik a Mester utca, a Népszínház utca és az I. kerületi Hunyadi János út felújítását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik