Belföld

Melegszervezetek bírálják a rendőrséget

Meleg szervezetek azt kérik az V. kerületi rendőrségtől, hogy ne rongálás bűncselekménye, hanem emberölési kísérlet miatt indítson nyomozást, miután péntekre virradóra Molotov-koktélt dobtak egy fővárosi szórakozóhely bejárati ajtajára - közölte a Szivárvány Misszió Alapítvány.

A Molotov-koktélt az V. kerületi, Magyar utcai Action bárra dobták. Az incidenst megelőzően fenyegető telefonhívást kaptak, a melegbár bejárata és előtere kiégett. A július eleji melegfesztivált szervező Szivárvány Misszió Alapítvány az Action bár címére van bejegyezve.

A 15 különböző meleg szervezet és egyesület által jegyzett közlemény szerint azzal, hogy a rendőrség rongálásként bagatellizálja az esetet, gyengíti a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) emberek elleni gyűlölet-bűncselekmény erkölcsi megítélését, jogbiztonságát, és közvetve további támadásokra bátorítja az elkövetőket.

Álláspontjuk az, hogy a bár elleni támadás emberölési kísérlet, hiszen az elkövetők telefonon ellenőrizték, hogy a bárban vannak-e emberek, valamint azt is, hogy meddig van nyitva. Pusztán a szerencsének és a bent lévők lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt személyi sérülés. A cselekmény alkalmas volt a bárban lévők életének kioltására – hangsúlyozza a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik