Belföld

Tarlós: Demszky megint félrebeszél

Óbuda mindig is támogatta az M0-s autóút észak-budai szakaszának megépítését - mondta Tarlós István sajtótájékoztatóján.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője kifejtette: Demszky Gábor főpolgármester valótlanságot állít akkor, amikor azt mondja, hogy Tarlós István, Óbuda korábbi vagy Bús Balázs, a kerület jelenlegi polgármestere miatt nem épülhet az M0-s 10-es és 11-es számú főút közötti szakasza.

Demszky Gábor június 20-án egy sajtótájékoztatón az M0-s építésével kapcsolatban bírálta “a Fidesz független frakcióvezetőjét”, akinek szerinte – mint a III. kerület korábbi polgármesterének – súlyos felelőssége van abban, hogy az elmúlt évtizedben nem született megállapodás a körgyűrű nyomvonaláról.

Legyen északabbra

Tarlós István a sajtótájékoztatón számos dokumentum bemutatásával igyekezett igazolni: a III. kerület mindig is azon az állásponton volt, hogy meg kell épülnie az autóút északi szakaszának.

A frakcióvezető emlékeztetett: a körgyűrű megépülésének támogatása mellett Óbuda önkormányzata már 1997-ben arról hozott határozati javaslatot, hogy elutasítják az M0-s nyomvonalának a III. kerület közigazgatási határán belüli megépítését. Ugyanakkor igényelték északabbra, “a közigazgatási határon túlra történő áthelyezését”.

Legyen alagútban

Tarlós István kifejtette: 2007 elején az óbudai képviselő-testület egységesen elfogadta, hogy végig alagútban vezessen az M0-s 10-es és 11-es főút közti szakaszának a nyomvonala, ám – mint mondta – “a fővárostól erre azóta sem reagált senki”.

Demszky Gábor nyilatkozatai az M0-ssal kapcsolatban azért is zavarosak, mert az autóút építése egy állami beruházás, nem tartozik a főváros hatáskörébe – tette hozzá.

Ajánlott videó