Belföld

Sztrájkolnak hétfőtől a postai kézbesítők

A Kézbesítők Szakszervezete június 30-ától határozatlan időre korlátozott sztrájkot hirdetett. A munkabeszüntetéshez csatlakozó kézbesítők ez idő alatt a kézbesítői feladatukat ellátják, viszont nem foglalkoznak értékesítési, címközvetítési és ajánlási tevékenységgel.

A munkáltató nem minősíti sztrájknak a szakszervezeti akciót, a postai szolgáltatás folyamatos és zavartalan lesz. A kézbesítők június 30-án hétfőn is felveszik a munkát, ugyanúgy viszik a leveleket, nyugdíjakat, utalványokat, csomagokat, mint a többi napon – közölte Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője.

A postások értékesítési, címközvetítési és ajánlási tevékenysége alatt azt értik, hogy a kézbesítők is részt vesznek a posta nem kifejezetten postai szolgáltatásainak és termékeinek terjesztésében.

Azért választottuk a nyomásgyakorlásnak ezt az eszközét, mert nem vezettek eredményre a korábban az értékesítési tevékenység végzéséről megkezdett tárgyalások – nyilatkozta Tusz Ferenc, a Kézbesítők Szakszervezete elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik