Belföld

Fodor ősztől frakciót vezethet

Fodor Gábor liberális pártelnök őszre megnyerheti Kóka Jánossal szemben a frakcióvezetői posztért indított harcát – nyilatkozták Magyar Hírlapnak politológusok és nevük elhallgatását kérő SZDSZ-es képviselők.

A napilap szerint Fodor támogatói viszont nem egységesek abban, hogy erőltetni kell-e Kóka János leváltását a parlamenti képviselőcsoport éléről. Politológusok mindenesetre úgy látják, az SZDSZ népszerűségi mutatójának az is jót tesz, ha a párt neve belső harcokról szóló hírekben forog. Legutóbbi nyilatkozatából ítélve Fodor Gábor sem tett le a frakcióvezetői poszt megszerzéséről.

A lap szabad demokrata forrásai megerősítették: Fodor eltaktikázta magát, legjobb esetben is csak döntetlenre tudta volna hozni a Kóka-szárnnyal szemben a szavazást a frakcióvezetői posztról.

Fodor támogatói körében megoszlanak a vélemények arról, hogy folytatni kell-e a harcot Kókával. A lapnak név nélkül nyilatkozó képviselők többsége úgy vélte, őszre a képviselőcsoport többsége kihátrál Kóka mögül, és akkor érdemes újra akcióba lépni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik