Belföld

Bliccel a BRFK és az őrezred

Tilosban és parkolójegy nélkül várakoznak évek óta a Köztársasági Őrezred, illetve a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a főváros XIII. kerületében, a Pannónia utcai rendőrségi épületek előtt - írta a Magyar Nemzet.

A Köztársasági Őrezred és a Budapesti Rendőr-főkapitányság egymással szomszédos épületei mögött rendszeresen rendőrségi jelvénnyel ellátott, civil gépkocsik várakoznak tömegesen a tilosban. Büntetőcédulát viszont egyiken sem találtak a napilap munkatársai. Olyan akadt, amelyik kijelölt helyen, de jegy nélkül parkolt, s a rendőrségi jelvény ellenére a parkolóőr megbüntette. Hasonló helyzetet tapasztaltak a Bessenyei és a Garam utcában is.

A lap megkereste a Fővárosi Közterület-felügyeletet. Janocsek Ferenc szóvivő elkérte a címet, és a helyszínre küldte munkatársait. A szóvivő később elmondta, hogy mintegy 20-25 esetben szabtak ki 10-15 ezer forint helyszíni bírságot.

A Magyar Nemzet munkatársai megkeresték a Köztársasági Őrezredet is. Gálik Viktória szóvivő egyebek között elmondta, hogy a reggeli tájékoztatáson felhívták az állomány figyelmét a jogkövető magatartás fontosságára, s arra, hogy a szabályokat mindig, mindenkinek be kell tartania.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik