Belföld

Még közelebb az Adria

Átadták az M7-es autópálya 20 kilométeres szakaszát Balatonkeresztúr és Zalakomár között. Az autósok várhatóan 16 órától hajthatnak fel az új szakaszra.

Hivatalosan átadták az M7-es Balatonkeresztúr és Zalakomár közötti szakaszát. Az M7-es autópályából a horvát határig még 35 kilométer hiányzik, ebből lesz autózható további 20 kilométer mostantól. A Zalakomár-Nagykanizsa közötti szakaszt pedig legkésőbb szeptemberben vehetik használatba a járművek.

A most átadott szakaszon 3 csomópont található, és egy pihenőhelyet alakítottak ki. A szakasz üzemeltetési feladatait a Fonyódi Autópálya Mérnökség látja el. Az M7-es autópálya fent említett szakasza valamennyi járműkategória részére díjköteles lesz. Matricaellenőrzésre ennek megfelelően folyamatosan számítani kell.

Még közelebb az Adria 1

Az M7-es autópálya az újonnan átadott szakasszal Budapesttől Zalakomárig 191 kilométer hosszú. A zalai településtől Nagykanizsáig még hiányzó rész átadása után teljessé válik az M7-es a horvát határig.

Idén 80 kilométer

Idén amúgy 77,7 kilométerrel lesz hosszabb a magyarországi gyorsforgalmi úthálózat, a növekedés mértéke elmarad a korábbi évek ütemétől. Két olyan útszakasz is elkészül ebben az évben, amelyek átadása nem a hosszuk, hanem a jelentőségük miatt igen fontos a közúti közlekedés szempontjából. Az egyik a most részben átadott hiányzó M7-szakasz.

A másik a várhatóan szeptember folyamán átadásra kerülő M0-s körgyűrű 4. számú főút és az M3-as sztráda közötti szakasza. Eredetileg ennek már a múlt évben el kellett volna készülnie, de kisajátítási viták és települési tiltakozások miatt majd egy évet csúszik az átadás. A nagyjából 27 kilométeres pálya a hosszánál jóval nagyobb jelentőséggel bír, hiszen az ország északi és keleti részéből érkező, illetve oda tartó forgalom nagy részétől szabadíthatja meg a fővárost, alapvetően a Hungária körutat.

Ugyancsak kora ősztől használhatják a járművek az M0-s körgyűrűhöz elkészülő Megyeri Duna-hidat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik