Belföld

Harmincezerre büntették a Gyurcsánnyal “szórakozó” férfit

Harmincezer forint pénzbüntetésre ítélte első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön azt a férfit, aki az idei városligeti míajálison játék pisztolyt fogott a miniszterelnökre.

A bíró a határozat indoklásakor elmondta: a legfeljebb hatvan nap elzárással vagy 150 ezer forint pénzbüntetéssel sújtható szabálysértésnél azért döntött a 30 ezer forint pénzbírságról, mert ez alkalmas arra, hogy az eljárás alá vont személyt az ilyen, vagy hasonló bűncselekményektől visszatartsa.
Ha a pénzt a férfi nem fizeti be, akkor hat napig közmunkát kell végeznie, ha pedig azt sem teljesíti, akkor tíz nap elzárásra változtatják a büntetést.

Az ügyben eljáró bíró ismertetése szerint a miniszterelnök védelmének biztosításában résztvevők három ittas emberre lettek figyelmesek, majd azt látták, hogy egyikük, egy 30 év körüli férfi maroklőfegyvert fogott Gyurcsány Ferencre.

A bíró ismertette a férfi korábbi vallomását, amelyben részletesen beszámolt arról, hogy milyen zene ment a majálison, merre ment, mit tett. Gyurcsány Ferenc beszédével kapcsolatban azt mondta: “figyeltem, milyen jól beszélt, de egy idő után unalmasnak találtam”. Ekkor ragadta meg a műanyag pisztolyt, amellyel állítása szerint nem célzott senkire. A Köztársasági Őrezred jelentésében viszont az szerepel, hogy a férfi egy sörpadra állt, és azt kiáltotta: “Most megdöglesz Gyurcsány!” A bíró ismertetése szerint a férfi előállítása során azt mondta: tisztában van tettével, és megbánta azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik