Belföld

Tasnádi mégis beszámítható

Az Egészségügyi Tudományos Tanács szerint a vállalkozó agysorvadásáról szóló, korábbi szakértői vélemények megalapozatlanok – értesült a Magyar Televízió Híradója.

A testület szerint a védelem felkérésére dolgozó szakértők túlértékelték Tasnádi pszichés tüneteit, egyes tüneteknek túlzott jelentőséget tulajdonítottak, következtetéseik pedig eltúlzottak voltak.

Tasnádi Péter jogerős büntetését korábban éppen a kóros elmeállapotát kimondó szakértői vélemény alapján csökkentette a bíróság. A téves diagnózist felállító szakértők ellen vesztegetés miatt büntetőeljárás indulhat. A vesztegetés gyanúját erősítheti egy Tasnádi Péter által írt, a börtönből kicsempészett levél is, amelyben a vállalkozó arra kéri ismerőseit, hogy adjanak hárommillió forintot a szakértőknek.

Az ügyészség várhatóan perújítást is kezdeményez, hogy a bíróság állítsa vissza az eredeti, négy és fél éves börtönbüntetésről szóló ítéletét.

A most megcáfolt szakértők egyébként nemcsak Tasnádi Pétert, hanem a Kulcsár-ügyben pénzmosással vádolt Schöntal Henriket is beszámíthatatlannak mondták, hasonló tünetekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik