Belföld

Mégsem lesz minisztériumi tanácsadó Havas Szófia

Az Egészségügyi Minisztérium cáfolja, hogy Havas Szófia szocialista fővárosi és önkormányzati képviselő tanácsadói tisztséget vállalna júliustól a szaktárcánál.

A minisztérium közleménye szerint csak terv volt a szocialista képviselő alkalmazása, ezt a megbízást azonban Havas Szófia nem fogadta el.

A Magyar Nemzet szerdai számában írt arról, hogy a lap birtokában lévő dokumentum szerint júliustól havi 850 ezer forintért tanácsadóként alkalmazza Havas Szófiát az Egészségügyi Minisztérium.

“A minisztérium tervezte, hogy a képviselő asszonyt felkéri szakmai tanácsadási tevékenység ellátására”, amiről szerződéstervezet készült, azonban azt a tárca felső vezetése nem egyeztette, nem hagyta jóvá, és a dokumentum aláírás nélkül került nyilvánosságra – áll a minisztérium kommünikéjében. “A tárca és a szocialista képviselő között nincs fennálló megbízási szerződés tanácsadói tevékenység ellátására” – szögezi le az Egészségügyi Minisztérium.

Havas Szófia ugyancsak közleményben azt közölte: ilyen tartalmú szerződést nem látott és nem is írt alá. A képviselő szerint az újság csak alkalmat keres arra, hogy “sértő, gyalázkodó megjegyzéseket” tegyen rá. A lappal szemben a hamis állítások miatt jogi lépéseket tesz – jelentette be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik