Belföld

A somogyiak a gyorsvonatokért tiltakoznak

Tiltakozó akciókra lehet számítani, ha megszűnik Dél-Somogy és a főváros közvetlen gyorsvasúti összeköttetése - nyilatkozta Ormai István, a 2009-től bevezetni tervezett új menetrend ellen tiltakozó Somogyért Egyesület alelnöke.

Ormai István, aki egyben Nagyatád polgármestere is, kifejtette, a Rinya menti kistréségben, Nagyatád környékén körülbelül 80 ezer embert érint hátrányosan a Kaposvárról és Gyékényesről induló közvetlen budapesti gyorsjáratok megszüntetésének terve.

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy miközben az ország összes megyéjéből közlekedik IC a fővárosba, Pécsről például nyolc pár járat, Somogyból viszont egyet sem kívánnak indítani 2009-től.

A tervezett módosítás szerint a somogyszobi vasúti csomópont helyett Dombóvárig kellene a jövőben személyvonattal eljutniuk a belső somogyiaknak, és itt szállhatnának át gyorsvonatokra.

Az egyesület alelnöke szerint jelenleg egyedül az ad okot reményre, hogy van még idő a tervek módosítására, mert a vasút időben elkezdte az egyeztetést. Közölte, óriási a felháborodás a térségben, így minden bizonnyal tiltakozó akciókra lehet számítani, amennyiben nem módosítanak a 2009-től esedékes, Somogyot érintő vasúti menetrenden.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik