Belföld

Szúnyogirtás politikai alapon?

Évek óta ráfizetéses az önkormányzatoknak a szúnyogirtás, mert a drágábban dolgozó, az egykori KISZ KB vezetője által irányított cég kapja a megrendeléseket - írja a Magyar Nemzet.

Sok-sok éve fizetnek rá folyamatosan az önkormányzatok és a Magyar Turizmus Zrt. a szúnyogirtásra, mert nem az olcsóbb ajánlatokat fogadják el, hanem egy olyan cégét, amely nemcsak drágábban kínálja szolgáltatását, de még repülési engedéllyel sem rendelkezik – írja a hétfői Magyar Nemzet. A lap szerint a KISZ KB volt első titkára, Nagy Imre cége ezért az irtást alvállalkozókkal végezteti.

A Közbeszerzési Döntőbizottság a “fazonra szabott” pályázati kiírások miatt több alkalommal megbüntette az önkormányzati szövetségeket, ám az ismételt pályázatokon mégiscsak Nagy cége nyerte a zsíros megrendeléseket – írta a lap.

A nagyjából 500 ezer hektárnyi területen végzett szúnyogírtás egy rivális cég szerint 4-5 milliárd forintos piacot jelent, ám a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumok szerint a győztes cég nemcsak drágábban kínálja szolgáltatását, de még repülési engedéllyel sem rendelkezik, ezért az írtást alvállalkozókkal végezteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik