Belföld

Az MDF a vakációzó várost vizsgálja

Az MDF aktivistái "Vakációzó város 2008" címmel nyári akciósorozatot indítanak, amelynek keretében áttekintik a zöldszervezetek helyzetét, a kánikula okozta problémák kezelését, illetve az úgynevezett utcabútor-program végrehajtását

Katona Kálmán országgyűlési és fővárosi képviselő, az MDF választmányi elnöke elmondta: elsőként a villanyoszlopok és a fák kérdésével foglalkoznak. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban két helyen dőlt ki fa a fővárosban, de az MDF nem tud róla, hogy intézkedés követte volna ezeket az eseteket.

Javasolta, hogy Demszky Gábor főpolgármester hívja össze a főváros közterületein dolgozó szolgáltatócégek vezetőit, és beszélje meg velük azokat a gyorsan elvégzendő biztonsági intézkedéseket, amelyek megakadályozhatják hasonló balesetek előfordulását a nyári turistaszezonban. Egy másik program keretében pedig az óvodák, az iskolák és a közterületek fáit vizsgáltatnák meg a nyár folyamán.

A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy a fővárosi Széchenyi rakparton álló lámpatestek súlyosan korrodálódtak, így állapotuk balesetveszélyes. Véleménye szerint több ezer oszlopot érinthet a probléma. Elmondta: haladéktalan vizsgálatot sürget, ennek ügyében már megkereste a lámpaoszlopok üzemeltetőjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik