Belföld

Lezuhant Csányi helikoptere

Földhöz csapódott felszállás közben egy Csányi Sándor tulajdonában lévő helikopter a Somogy megyei Nagybajom külterületén vasárnap délután.

A Gazella típusú bérelt gép magáncélú repülést végzett – mondta Szalai Zoltán, a járművet üzemeltető kft. ügyvezetője.

A helikopter Csányi Sándornak, az OTP Bank Zrt. elnök-vezérigazgatójának a tulajdonában lévő Alexander kft-é, amely úgynevezett “szárazbérbe” adta a gépet, azaz csupán a helikoptert bocsátotta a szolgáltatást igénybe vevők rendelkezésére, sem pilótát, sem más egyebet nem biztosított hozzá – jegyezte meg Szalai Zoltán.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy Nagybajom külterületén, a Mélyéger nevű erdőrészen csapódott földbe felszállás közben a gép.

A balesethez 14 óra 05 perckor riasztották a tűzoltókat. A gépen négy férfi és egy nő volt, közülük négyen súlyosan, egy személy könnyebben sérült meg. A sérülteket három helikopter és mentőautók szállították a kaposvári, a zalaegerszegi és a pécsi kórházba – mondta Gergely Mónika.

A gép Csányi Sándor birtokáról, egy régi munkásőr bázis területéről szállt fel. A kifutó pálya és a szerencsétlenség helyszíne mindössze 100-150 méterre van egymástól.

“A felszállás után három durranás hallatszott, mint amikor utógyújtása van egy motornak. Száz métert repülhetett a gép, nem tudott felemelkedni. Az volt a szerencséjük. A mezőgazdasági területen a vadkárt akarták felmérni. A fülem után úgy vélem, hogy a motorral lehetett probléma – nyilatkozta Csányi a sonline.hu-nak..

A helyszínt a rendőrség és a biztonsági őrök hermetikusan lezárták, amíg a légügyi hatóság szakemberei vizsgálódnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik