Belföld

Szombaton találkozik Fodor és Orbán

Megbeszélést tart ma Fodor Gábor, az SZDSZ és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Parlamentben. Orbán az előre hozott választásokról, Fodor az alkotmányos stabilitásról, a gazdasági versenyképességről, és a tiszta közélet kérdéseiről tárgyalna.

Mint az már korábban kiderült, a Fidesz elnöke a parlament feloszlatásáról és az előre hozott választásokról tárgyalna, az SZDSZ új vezetője viszont az általa korábban megfogalmazott programpontokról, az alkotmányos stabilitás, a gazdasági versenyképesség, és a tiszta közélet kérdéseiről beszélne a Fidesz vezetőjével.

Orbán Viktor múlt hétfőn levélben javasolt mielőbbi személyes találkozót az SZDSZ két nappal korábban megválasztott elnökének, akinek többek között azt írta, hogy mostanra a Fidesz és az SZDSZ felelősségévé vált a kiút biztosítása a válságból, miután a kisebbségi kormány szerinte a saját hatalmi harcaival van elfoglalva. Orbán Viktor ezt követően több interjúban is beszélt arról, hogy az SZDSZ kezében van a megoldás kulcsa, a liberálisokon múlik, hogy lesz-e előre hozott választás.

A politikai karrierjét a Fideszben kezdő, majd 1993-ban Orbánéktól megváló Fodor Gábor válaszlevelének tartalmáról az SZDSZ nem kívánt nyilatkozni. A liberális pártelnök ugyanakkor elmondta, hogy ő nem az előre hozott választásokról, hanem például az általa már korábban is említett konkrét programpontokról, az alkotmányos stabilitás, a gazdasági versenyképesség, és a tiszta közélet kérdéseiről akar tárgyalni a legnagyobb ellenzéki párt elnökével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik