Belföld

Egy hétig tart a kánikula

Pénteken jellemzően napos időre számíthatunk országszerte, felhősödés csak nyugaton várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28-31°C körül alakul, melyhez erős UV sugárzás párosul. A kánikula egy hétig is eltart majd.

Eleinte mindenütt szinte zavartalanul napos, száraz idő várható pénteken, délután az ország nagy részén néha, nyugaton és északkeleten többször is megnövekszik a gomolyfelhőzet. Utóbbi területeken szórványos záporokra, sőt egy-egy zivatarra is számíthatunk. Az északnyugati szél a délnyugati és északkeleti tájakon gyenge marad, másutt olykor megélénkül. A zivatarokat bárhol erős széllökések kísérhetik.

A következő napokban is hamisítatlan nyári idő várható. Mindennap sok napsütésre számíthatunk, de emellett szombaton, hétfőn és kedden a térségünket érintő gyenge hidegfrontok hatására néha erősebben megnövekednek a gomolyfelhők, és szórványosan – legnagyobb eséllyel nyugaton és északon – záporok, zivatarok is kialakulnak. A hőmérséklet azonban mindvégig a sokévi átlag felett marad.

Részletes időjárási előrejelzésért kattintson a FigyelőNet Időjárás oldalára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik