Belföld

Júliusban nyaral a kormány

Bár a kormány konzultációkba kezd a segélyezés és a gazdasági fejlődés témaköreiben a nyáron, ez nem azt jelenti, hogy a kabinet tagjai ne mennének szabadságra. Gyurcsány Ferenc július elején utazik el - írja a Népszabadság.

Bár a kormány konzultációkba kezd a segélyezés és a gazdasági fejlődés témaköreiben a nyáron, ez nem azt jelenti, hogy a kabinet tagjai ne mennének szabadságra. Gyurcsány Ferenc július elején utazik el – írja a Népszabadság.

A lap úgy tudja, hogy a kormányfő kivesz néhány napot július elején, de egyelőre nem lehet tudni, hova utazik. Távollétében Kiss Péter kancellárminiszter helyettesíti, aki július második felében megy kéthetes szabadságra. Bajnai Gordon, nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter július másodikától megy el tíz napra pihenni, míg Szilvássy György titkosszolgálati miniszter júliusban két-három hétig lesz távol.

A miniszterek közül Szekeres Imre, a honvédelmi tárca vezetője az olimpia első hetére utazik Pekingbe a Magyar Triatlon Szövetség elnökeként. Mint a lapnak elmondta: más programot nem tervez, itthon kíván lenni családjával. Gyenesei István önkormányzati miniszter szintén elutazik Pekingbe augusztusban.

Hiller István, az oktatási tárca vezetője augusztusban Olaszországba utazik, Szabó Imre, a környezetvédelmi tárca vezetője júliusban és augusztusban is kivesz egy-egy hetet, míg Draskovics Tibor igazságügyi miniszter júliusban egy, augusztusban két hetet lesz távol.

A kabinet tagjai közül Szabó Pál hírközlési, közlekedési és energiaügyi miniszter nem pihen. A Népszabadságnak azt mondta, eddig sem volt “szabadságra járó típus”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!