Belföld

Ingatlanmaffia a Belvárosban

Ingatlanmaffia tevékenykedik a Belvárosban, a bűnözők önkormányzati bérlakások pályázati elnyerését, majd megvásárlását ígérik az érdeklődőknek - erősítette meg az egyik napilap pénteki számában megjelent értesülést az V. kerület alpolgármestere.

Az önkormányzati képviselő azt követően nyilatkozott, hogy a Blikk azt írta: jutányos áron kínálják megvételre Belváros-Lipótváros önkormányzatának több lakását, és a hivatalos papíroknak tűnő dokumentumokra Rogán Antal (Fidesz) polgármester aláírását is ráhamisítják.

Jeneiné Rubovszky Csilla, a kerület lakásügyekért is felelős alpolgármestere azt közölte, csalás miatt korábban már feljelentést tettek a rendőrségen, és tudomása szerint az ügyben két személy már előzetes letartóztatásban van.

Elmondta, az ismeretlenek azt a látszatot keltették, mintha önkormányzati kapcsolataikkal el tudnák érni, hogy az érdeklődők bérlakáshoz jussanak, amit később olcsón meg is vásárolhatnak. A “közvetítők” ezért több millió forint részesedést kértek.

Azt hangoztatta ugyanakkor, hogy az önkormányzatnak eddig nem tudtak kárt okozni a csalók. Mint mondta, erre nincs is igazán lehetőségük, mert a kerület évente mindössze 4-5 lakást tud bérbe adni. Megjegyezte: feltehetően a sértettek is tudták, hogy jogtalan, amire vállalkoztak, legalábbis erre utal, hogy egyikük sem érdeklődött az önkormányzatnál. Az alpolgármester a hasonló esetek elkerülése érdekében arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzat a lakások bérbeadásához nem veszi igénybe közvetítők segítségét, az érdeklődőknek közvetlenül a hivatalhoz kell fordulniuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik