Belföld

Hétfőn jöhet a kánikula

Szerdán borús idő marad 20-25 Celsius-fokos hőmérséklettel. A déli és a keleti megyékben jégeső is kialakulhat. Vasárnaptól több lesz a napsütés, hétfőtől pedig kánikulai meleg köszönthet be.

Szerdán késő délutánig az országban túlnyomóan borult időre lehet számítani, délelőtt délen és délkeleten ugyan rövid időre kisüthet a nap, de déltől északnyugat kivételével sokfelé megnőnek a gomolyok, és alakul majd ki eső, zápor és zivatar.

Hevesebb zivatarokból elsősorban a déli és keleti megyékben fordulhat elő jégeső és felhőszakadás. Estétől északnyugatról egyre több helyen szakadozik fel a felhőzet és szűnik meg a csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. A mérsékelt északnyugati, illetve északi irányú szél a Dunántúlon megélénkül, zivatarok környezetében megerősödhet.

Csütörtökön főleg északkeleten, pénteken leginkább északnyugaton fordulhat elő nyárias zápor, esetleg zivatar. Ezzel együtt a nappali felmelegedés is erősödik. Szombaton egy gyenge hidegfront érinti hazánkat. Hatására több lesz a felhő, és szórványosan alakul ki eső, zápor, zivatar. Vasárnaptól újra több lesz a napsütés, és már nem várható számottevő csapadék. Hétfőre az ország nagy részén kánikulai meleg köszönt be.

Részletesebb előrejelzésért kattintson a FigyelőNet Időjárás rovatára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik