Belföld

Örülnek Fodornak a jobboldali szavazók

Javult az SZDSZ megítélése, miután Fodor Gábort választották a párt elnökévé. A jobboldali szavazók nagy többsége örülne, ha a liberálisok nyitnának a jobboldal, azon belül is a Fidesz felé – írja a Századvég-Forsense legfrissebb kutatása.

A megkérdezettek közel négytizede az új elnöktől a szavazótábor növekedését várja – igaz, nagy többségük csak kisebb mértékű emelkedést valószínűsít. Erősen megoszlanak viszont a vélemények arról, hogy az SZDSZ új elnökével miként változik a párt MSZP-hez fűződő viszonya – írja a Századvég-Forsense tanulmánya.

A válaszadók 22 százaléka gondolja úgy, hogy Fodor vezetésével az SZDSZ közeledni fog a szocialistákhoz, míg 18 százalék szerint éppen ellenkezőleg, távolodni fog.

A megkérdezettek többsége (54 százalék) helyeselné, ha az SZDSZ programjával a jobboldali szavazókat is megszólítaná. A megkérdezettek 42 százaléka inkább helyeselné, ha a liberálisok közelednének a Fideszhez, 39 százalék viszont inkább ellenezné ezt a változást. A Fidesz szavazóinak többsége, 60 százaléka inkább helyeselné, az MSZP szavazóinak 75 százaléka viszont inkább ellenezné ezt a lépést.

Míg áprilisban az összes megkérdezett 35 százaléka válaszolt úgy, hogy kisebb vagy nagyobb mértékben romlott az SZDSZ-ről alkotott véleménye, javulásról pedig mindössze 6 százaléka számolt be. Júniusban a megkérdezettek 60 százalékának nem változott, 19 százaléknak romlott, 13 százaléknak javult a véleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik