Belföld

Szirénával ijesztgették a pécsieket

Riadalmat keltett, amikor ismeretlenek beindítottak egy légoltalmi szirénát szombatról vasárnapra virradóra Pécsett - közölte a pécsi rendőrkapitányság sajtóreferense.

Az elkövetők éjfél körül kövekkel és rögzítésre használt, úgynevezett gumipókkal kitámasztották az Ágoston téren található szerkezet nyomógombját.

A sziréna több kilométerre elhallatszó hangja megijesztette a lakókat, zavarta nyugalmukat, sokan bejelentést tettek a rendőrségen – mondta el Mindenszky Nikolett. Hozzátette: a rendőrség rongálás miatt indított eljárást az ügyben.

Tóth György, Baranya megye katasztrófavédelmi igazgatója az esetet “suhancok nagyon rossz viccének” minősítette. Arról tájékoztatott, hogy a sziréna mintegy húsz percen keresztül szólt, addig, amíg egy arra jogosult szakember ki nem kapcsolta.
Utalt rá, hogy e rádiós vezérlésű motoros szirénából hatvan van Pécsett.

Légoltalmi riadó elrendelésére és katasztrófahelyzetek jelzésére szolgálnak, bekapcsolásukra a polgármester és az általa megbízott emberek jogosultak. A szirénák utoljára a második világháborúban szóltak “élesben”, de szükség esetén bármikor a lakosság szolgálatába állíthatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik