Belföld

A szabad behajtásért szavaznak Esztergomban

Megkezdődött Esztergom történetének első helyi kezdeményezésre indult népszavazása, mellyel az önkormányzat két, a lakókat zavaró intézkedését szeretnék megszüntetni.

“A város főterére két éve tilos behajtani, az ott élők fizették a garázsadót, de autótárolásra nem használhatták saját ingatlanjukat. A térről ugyanazzal az elektromos kisautóval vitték el a szemeteszsákokat, mint amelyik a cukrászdába hozta a süteményt, amíg a tulajdonos el nem költöztette az üzletet” – mondta el korábban a közlekedési helyzetről a népszavazás egyik kezdeményezője.

Kékesi Lívia hozzátette, a Széchenyi térre engedélyezett célforgalom mellett a szavazás másik kérdése a Lőrinc utca egyirányúsításának megszüntetése, mely 2-3 kilométeres kerülőre kényszeríti a környék lakóit.

A névjegyzék szerint 24 738 választópolgár jogosult szavazni. A szavazás érvényességéhez a jogosultak közül legalább 12.370 főnek meg kell jelenni, az eredményességhez szükséges a leadott voksok egyszerű többsége, azaz legalább 6.186 szavazat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik