Belföld

Károkat okozott az esőzés

Az esőzések miatt több mint 250 riasztást kaptak a tűzoltók; a legtöbb hívás az ország középső részéről érkezett, ahol garázsokat, pincéket, mélyebben fekvő területeket öntött el a víz - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A szombaton és vasárnap hajnalban lezúduló csapadék a legtöbb kárt Kecskemét déli városrészében okozta. Bács-Kiskun megyeszékhelyéről 130 segélyhívás érkezett a tűzoltókhoz – mondta el Dobson Tibor.

Hozzátette: a szakemberek egész éjszaka szivattyúzták a vizet.
A nagy mennyiségű csapadék a Bács-Kiskun megyei Baján, valamint a Pest megyei Érden, Vácott, Dunakeszin, Dabason és Ráckevén is okozott károkat, a Közép-Dunántúlon pedig Veszprém és Somogy megyében: Tapolcán és Pápán például félszáz riasztás érkezett a tűzoltókhoz.

Pincéket árasztott el a víz

A Pest megyei Újhartyánban, Dabason és Örkényben a víz beömlött a házak pincéjébe, a melléképületekbe ahonnan szivattyúkkal kellett eltávolítani az iszapos, szennyes esővizet. Több helyen a felázott talaj miatt fák dőltek az útra és a rönköktől a tűzoltók szabadították meg az aszfaltot – mondta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese, Versics Gábor.

Érd központjában a közelmúltban épült és alig egy hónapja átadott aluljárót öntötte el a víz, amely perceken belül 80 centiméter magasságban állt a mélyebb részeken. Valószínűleg az aluljáró szivattyúrendszere hibásodott meg.

Tragikus balesetek

Dobson Tibor közölte azt is, vasárnap hajnalban két tragikus baleset történt. Az M7-es autópályán egy menetiránnyal szemben közlekedő személygépkocsi és egy román autóbusz ütközött össze. Az autót vezető nő a helyszínen életét vesztette, a busz utasait, akik közül senki sem sérült meg, egy távolsági autóbusszal szállították tovább.

A Békés megyei Méhkerék és Sarkad közötti főúton hajnalban egy kamion és egy személyautó karambolozott; egy ember pedig meghalt, az összeroncsolódott gépkocsiból egy súlyos sérültet szállítottak kórházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik