Belföld

Burány beszólt Orbánnak

Ha Orbán Viktor, a Fidesz elnöke gazdasági válságról beszél, akkor "nem gondolkodhat a beruházások befagyasztásán" - mondta Burány Sándor, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) budapesti szervezetének elnöke.

“Orbán Viktornak “populista politikusból felelősen gondolkodó politikussá kell válnia, de a jelek szerint ez nem sikerült” – jelentette ki Burány Sándor a csepeli víztisztítónál tartott kihelyezett sajtótájékoztatón. Hozzátette, a csepeli beruházást is leállítaná a Fidesz elnöke, ha hatalomra jutna.

A szocialista politikus szerint Orbán Viktor nem a tényekből indul ki, ezért beszél gazdasági válságról. Ezzel szemben – mutatott rá – a nyugdíjak és a bérek vásárlóereje növekszik, gyorsul a gazdaság és erős a forint is.

Orbán a régi nótát fújja?

Azt mondta: Orbán Viktor “újra a régi ötleteit veszi elő”, befagyasztaná Budapesten a beruházásokat és megbüntetné a nyugdíjasokat.

A nyugdíjakról szólva hangsúlyozta, ha a Fidesz elnöke szociális válságról beszél, akkor nem gondolkodhat a nyugdíjak befagyasztásán.

Fidesz: a milliárdosoknak nincs válság

Az elhangzottakra reagálva a Fidesz helyettes szóvivője azt hangoztatta: lehet, hogy a szocialista párt vezetői és a milliárdosok számára nincsen válság Magyarországon, ugyanakkor a magyar emberek, a családok és a nyugdíjasok napról-napra nehezebben élnek.

Cser-Palkovics András közleményében utalt arra, hogy az elmúlt néhány hétben emelkedett a gáz, a villany, az élelmiszerek és az üzemanyag ára és ez tovább mélyítette a szociális válságot. Hozzátette: a nyugdíjak reálértéke 3,8 százalékkal csökkent, ezzel a kormány tavaly 30 ezer forintot vett el minden nyugdíjastól.

A Fidesz garantálja – írta Cser-Palkovics András -, hogy megvédi a nyugdíjak reálértékét, a következő polgári kormány minden eszközt be fog vetni az áremelkedések megfékezéséért és véget vet annak a tarthatatlan gyakorlatnak, hogy az állami nagyberuházások költségei hónapról-hónapra drámai mértékben növekednek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik