Belföld

Vesztegetéssel gyanúsítják a borsodi közgyűlés alelnökét

Vesztegetés alapos gyanújával gyanúsítottként hallgatták ki Gergely Zsoltot, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közgyűlésének fideszes alelnökét, állítja a HVG. Az érintett a távirati iroda megkeresésére nem cáfolt.

A hetilap úgy tudja, hogy a Debreceni Nyomozó Ügyészség feljelentés után indított vizsgálatot, ezt követően lett gyanúsított Gergely Zsolt és további három ember. A politikus az MTI-nek küldött közleményében tudatta: a gyanúsítás ténye igaz, de bűncselekményt nem követett el és ezért a gyanúsítás ellen panasszal élt.

A HVG azt is megírta, hogy a vizsgálat – amely telefonlehallgatási jegyzőkönyvekre támaszkodik – azt próbálja kideríteni, történt-e szabálytalanság az önkormányzat tulajdonában lévő egykori MSZMP-székház eladása körül. A ma Nemzetközi Kereskedelmi Központnak – megyeszerte csak ITC-nek – nevezett tizenkét szintes épületet többször próbálta értékesíteni az önkormányzat, sikertelenül. A lap szerint mindig ugyanazok jelentkeztek vevőként, az általuk felkínált ár azonban köszönőviszonyban sem volt az irányárral, a közgyűlés ezért nem adta el az épületet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik