Belföld

Előzetesben a cukorkatolvajok

Összehangolt akció keretében sikerült elfogni azt a négytagú miskolci társaságot, amely cukorka- és játékkiadó automaták kifosztására specializálódott.

Az elkövetők Miskolc kistérségében lévő települések italkiméréseit törték fel, ahonnan szinte csak és kizárólag „cukrokat tartalmazó golyóadagoló nyereményosztó gépeket” vittek el édességekkel, játékokkal, aprópénzzel együtt – közölte a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa. Május végén például egy alsózsolcai sörözőben jártak, de megfordultak Sajópetriben, Sajóládon, Alsózsolcán, Felsőzsolcán és Szirmabesenyőn is.

Egy ongai italbolt feltörése után került a rendőrség látókörébe egy személygépkocsi, majd még a helyszínelés közben újabb, Újharangod községben történt bűnesetről érkezett bejelentés. A rendőrök a 37-es számú főúton haladtak a megadott címre, amikor szembe jött velük a korábban feljegyzett rendszámú autó.

A rendőrök a gesztelyi körforgalomnál megállították, majd ellenőrizték a gyanús járművet, illetve annak négy utasát. A személygépkocsiban több italbolt feltöréséből származó tárgyat találtak meg, és foglaltak le – mondta Dobi Tamás. A miskolci rendőrkapitányság többrendbeli lopás gyanúja miatt indított eljárást a négy huszonéves fiatalemberrel szemben, akiket a rendőrség indítványára a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik