Belföld

Életfogytiglani a kiszombori testvérgyilkosnak

Egyik öccsét halálosan, másik testvérét könnyebben megsebesítette egy katonai bajonettel az a kiszombori férfi, akit emiatt csütörtökön életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtott a Csongrád Megyei Bíróság.

A Joó Attila bíró vezette tanács kimondta, a férfi legkorábban harminc év múlva szabadulhat büntetéséből. A bíróság elrendelte az alkoholbeteg férfi kényszergyógykezelését is.

Az ítéletben ismertetett tényállás szerint a 49 esztendős férfi, aki felesége 1992-es meggyilkolását követően 2000-ben szabadult a börtönből, rendszeresen jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, ilyenkor agresszíven viselkedett.
2008. január 11-én is több liter bort ivott, estére erősen leittasodott.

A férfi délután hazaérkezve bement testvérei szobájába, akiket már két nappal az eset előtt azzal fenyegetett, hogy leszúrja őket. A vádlott egyik testvérére támadt egy 19,5 centiméter pengehosszúságú késsel. Mellkasa felé szúrt, ám csak könnyebb sérülést okozott, köszönhetően annak, hogy a férfinak sikerült egy piszkavassal védekeznie.

Ezt követően a vádlott másik öccse ellen fordult, aki a szobában az egyik ágyon aludt. A férfi a késsel a védekezésképtelen testvérét olyan erővel szúrta mellkason, hogy az egyik bordájából letört egy két és fél centiméteres csontszilánk.
A vádlott a gyilkosságot követően kocsmába ment, ahol a kiérkező rendőrök elfogták, s kabátja ujjában megtalálták a bajonettet.

A bíróság több emberen elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek a férfit, s az ügyészi indítványnál súlyosabb, életfogytiglani szabadságvesztést szabott ki rá. A bíró indoklásában kifejtette, tekintettel a súlyosbító körülményekre, különösen arra, hogy a férfit már felesége megölése miatt korábban tíz évre ítélték, az ügyészség által indítványozott határozott idejű szabadságvesztés túl enyhe büntetés lenne.

A vádlott és védője fellebbezést jelentett be az ítélet ellen, így az ügy a Szegedi Ítélőtábla elé kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik