Belföld

Az olaszliszkai áldozat lánya is tanúskodott

A 2006 októberében történt olaszliszkai emberölés ügyében az áldozat, Szögi Lajos tiszavasvári tanár középső lánya is felidézte a történteket, őt nemi erőszakkal fenyegették meg az elkövetők.

Szögi Lajos 16 éves lánya zaklatottan idézte fel a 2006 októberében történt eseményeket. Mint mondta, amikor észlelték, hogy elsodorták a kislányt, édesapja azonnal megállt, megpróbált kiszállni az autóból, de nem tudott, mert két férfi az autónak ugrott. Miután kirángatták apját a volán mögül, ütötték, verték, rugdosták. Ő a kocsiban húgával, a hátsó ülésen ült a történtek alatt. Nyugtatni próbálta testvérét és segítségért is kiabált, de egy fiatal férfi azt mondta, „ha nem tetszik, megerőszakolják, megverik őket”.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Mint egy mozifilm

Úgy fogalmazott, hogy a bántalmazás közben folyamatosan gyűlt a tömeg. Férfiak, nők, még gyerekek is voltak a helyszínen. Közülük senki nem segített, sem neki, sem édesapjának. „Mint egy mozifilmet, úgy nézték” – fűzte hozzá.

A kocsiból akkor szállt ki, amikor a bántalmazás már alábbhagyott, elindult segítségért, és biztonságba akarta helyezni a húgát. Megállított az úton egy autót, ennek vezetője telefonjáról tudta értesíteni az édesanyját.

Arról is beszélt: egy helybéli gyerektől tudta meg, hogy apja meghalt. „Mondok neked egy titkot, az édesapádat zsákban vitték el”.

A 6 éves kislányt is meghallgatják

A Czibrik Attila vezette bírói tanács úgy döntött, a legkisebb, a tragédia idején még hatéves lányt is meghallgatják, mert vallomásától máshonnan nem pótolható bizonyíték várható.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével részben társtettesként, részben felbujtóként nyolc embert vádolnak. Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. október 15-én. A tragédia előzménye az volt, hogy a férfi gépkocsijával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett.

A Czibrik Attila vezette bírói tanács elsőként azt a tanút hallgatta meg, aki bár korábban vallomást tett, ismét a testület elé állt. Úgy fogalmazott, előző vallomásában nem mondta el a valóságot, félt, de úgy vélte, ezt nem halogathatja tovább. Megnevezte azokat az embereket, akiket a tragédia helyszínén látott, és részt vettek a bántalmazásban.

Öt, jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottat említett, akik – mint mondta – az áldozatot kirángatták az autóból, majd rugdosták. Nem tudja pontosan, meddig tartott mindez, mert amikor meglátta, hogy vérzik a földön fekvő férfi, bement a portájára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik