Belföld

Szonda: változatlan a politikusok népszerűsége

Sólyom László tavaly október óta vezeti a politikusok népszerűségi rangsorát, Orbán Viktor három hónapja áll a második helyen, Szili Katalin pedig március óta harmadik a rangsorban – derül ki a Szonda Ipsos felméréséből, amelyet a Népszabadság közölt.

Sólyom László köztársasági elnök 53 pontos rokonszenvmutatóját Orbán Viktor Fidesz-elnök 47, Szili Katalin szocialista házelnök pedig 46 ponttal követi. A lista első öt helyezettje között rajta kívül még két női politikus is megtalálható: Göncz Kinga külügyminiszter 44, Dávid Ibolya MDF-elnök pedig 43 ponttal áll a listán.

Az élboly változatlansága mellett külön is figyelemre méltó, hogy egy politikusnak négy ponttal emelkedjen a népszerűségi mutatója: Bajnai Gordon viszont ennyit javított most a megítélésén.

A 22 politikust tartalmazó lista utolsó két helyén Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Kóka János SZDSZ-elnök áll 26, illetve 21 ponttal. A kormányfő megítélése az MSZP-sek körében kedvezőtlenebb a múlt hónaphoz képest (akkor 75 pont, most 69 pont), de egyre növekvő szimpátia nyilvánul meg vele szemben a választáson még a szocialistákat támogatók, ma pedig a bizonytalanok közé tartozók körében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik